Rakennus­automaation monimerkki­huolto tekee asiat helpoksi

Rakennus­automaation monimerkki­huolto tekee asiat helpoksi

Elvak tarjoaa rakennusautomaation huolto- ja elinkaaripalvelut monenlaisiin kohteisiin laitteiden merkistä riippumatta.

“Se on asiakkaalle selkeä etu, kun rakennusautomaation huollon saa yhdestä paikasta useammille merkeille”, Elvak Service Oy:n toimitusjohtaja Ville Karhumaa sanoo.

Esimerkiksi useita kiinteistöjä käsittävissä kohteissa voi olla eri merkkien automaatiojärjestelmiä useilta valmistajilta. Huoltoa ei tarvitse tilata useilta toimijoilta, sillä Elvak osaa huoltaa kaikki laitteet kerralla.

Kokenut automaatiohuolto

Elvak aloitti huoltoliiketoiminnan vuoden 2023 alusta hankittuaan perinteikkään Stenfors Oy:n liiketoiminnan.

“Vaikka toimintamme on kohtalaisen uutta, meillä on huollossa valtavasti kokemusta – kaikilla työntekijöillä vähintään 10 vuotta.”

Monien merkkien huoltaminen kysyy työntekijöiltä tavallista laajempaa osaamista ja talotekniikan tuntemusta.

“Jatkuvaa oppimistahan tämä on. Toisaalta hyvä ymmärrys rakennusautomaatioprosesseista auttaa. Vaikka laitteet ovat erilaisia, taustalla toimivat pääosin samanlaiset prosessit”, Karhumaa sanoo.

Elvak tarjoaa osaavan huollon ja kunnossapitopalvelut Fidelixin, Schneiderin ja Stenforsin rakennusautomaatiojärjestelmille sekä kenttälaitteille. Tarjontaan kuuluu myös huolto- ja ylläpitopalveluita nykyaikaisiin ja vanhempiin yksikkösäätimiin, kuten Oumanin, Siemensin ja Landis+Gyrin laitteisiin.

Huoltosopimus helpottaa

Elvakin huolto- ja ylläpitoliiketoiminta on lähtenyt käyntiin mukavasti. Tällä hetkellä kohteita on Pohjois-Suomessa, Keski-Suomessa ja pääkaupunkiseudulla.

“Hyvin tehty työ on tuonut yleensä seuraavan pöytään”, Karhumaa sanoo.

Huoltokohteisiin kuuluu muun muassa kauppakeskuksia, asuinkiinteistöjä, liikekiinteistöjä, kouluja ja hoivakoteja.

Elvakin huoltosopimus varmistaa automaatiojärjestelmä toimivuuden vuodesta toiseen. Sopimuksen sisältyy yleensä 1-2 vuosittaista huoltokäyntiä, eikä huoltoa tarvitse tilata joka kerta erikseen. Huolloissa käydään läpi LVIAS-prosessien toiminnat ja ennaltaehkäistään mahdollisia tulevia virhetoimintoja.

“Esimerkiksi syyshuolto voidaan ajoittaa niin, että se varmistaa automation toimivuuden sopivasti alkavalle lämmityskaudelle. Sopimusasiakkaamme saavat myös vaihdettavat laitteet huokeammalla”, Karhumaa kertoo.

Suunnittelu ja saneeraus saman katon alta

Huolto- ja saneerausasiakkaat saavat Elvakilta tarvittaessa myös sähkö- ja LVIA-suunnitelmat sekä automaatioasennukset.

“Vähän on yrityksiä, jotka pystyvät tarjoamaan vastaavaa palvelua”, Karhumaa sanoo.
Samasta talosta tuleva suunnittelu ja käytännön huolto- ja asennustyö tuo asiakkaalle kustannussäästöjä, tehokkuutta ja toimivuutta.

“Se varmistaa yhteensopivuuden.”