Huoltokohteet, Muonio

Huoltokohteet, Muonio

Elvak huoltaa monien erilaisten kiinteistöjen taloautomaatiota ympäri Suomen. Muoniossa luotetaan Elvakin osaamiseen huolloissa ja asennuksissa.
VUOSI 2023
PALVELUT Rakennusautomaatiohuolto
Paloilmoitinjärjestelmän huolto
MITÄ TEIMME 15 iv-koneen huolto
2 kiinteistön paloilmoitinhuolto

Elvak on urakoinut automaatiota  Muonion ylä- ja alakoululle, Luontokeskus Kielaan, hyvinvointikeskukseen ja vanhainkotiin. Lauri Klasila kävi huoltamassa Muonion kohteet lokakuussa 2023. Hän oli myös itse asentamassa niitä muutamia vuosia sitten.

Kiinteistöautomaation asennus ja huolto

Tilaajan kannalta on selkeä etu, että automaation urakoinut yritys vastaa myös huollosta.

“Kun automaation huoltaja tietää, miten prosessin kuuluu toimia, hän huomaa myös mahdolliset viat: esimerkiksi ohjelmalliset viat, asetukset ja anturien virheluennat.”

Elvak on tehnyt aiemmin Muonion keskustan ylä- ja alakouluun sekä Kielaan rakennusautomaatiosaneerauksen. Klasila teki kohteisiin automaatiohuollon, jossa käytiin läpi ilmanvaihtokoneet ja automaatiojärjestelmä tarkasti läpi.

“Kaikista kohteista tehdään raportti ja mahdolliset puutteet kirjataan erikseen ylös.”

Kiinteistöautomaation asennus ja huolto

Paloilmoitinten vuosihuollot

Klasilan Lapin-työmatka oli tehokas, sillä hän teki samalla hyvinvointikeskukseen ja vanhainkotiin paloilmoitinten vuosihuollot.
Sähköinsinööriksi opiskeleva Klasila pääsi syyslomallaan tuttujen kohteiden kimppuun. Etenkin hyvinvointikeskuksen tekniset tilat ovat tuoreessa muistissa, sillä hän oli urakoimassa kiinteistöön muutamia vuosia sitten kattavaa automaatiota.

“Teimme sinne rakennusautomaatiourakan lisäksi paloilmaisinurakoinnin sekä kulunvalvonta- ja valvontakamerajärjestelmien asennukset.”

Muonion vanhainkotiin Elvak on uusinut osittaisen taloautomaation saneerauksen yhteydessä mm. turvavalot.