Korttelihanke, Helsinki

Korttelihanke, Helsinki

Helsingin Pasilaan rakennettiin nykyajan vaatimukset täyttäviä vuokrakoteja monenlaisiin tarpeisiin. Elvak toteutti molempien rakennuskohteiden LVIA-suunnittelun ja automaatiourakoinnin.
VUOSI 2021
PALVELUT LVIA-suunnittelu
Automaatiourakointi
MITÄ TEIMME Yhteensä yli 4000 pistettä
Fyysisiä pisteitä 164 kpl, ohjelmallisia pisteitä 3993 kpl
19 ilmanvaihtokonetta
9 kpl ilmamääräsäätimiä ja huonesäätimiä

Helsingin Pasilaan aivan kauppakeskus Triplan tuntumaan valmistui vuoden 2021 lopulla yhteensä 111 modernia vuokra-asuntoa.

Elvak toteutti molempien rakennuskohteiden LVIA-suunnittelun ja automaatiourakoinnin.

“Kaiken a ja o tässä hankkeessa oli hyvä yhteistyö suunnittelijoiden, arkkitehdin ja urakoitsijan välillä. Rakennushankkeen yhteensovituksessa hyödynnettiin tietomallia”, Elvakin LVIA-puolen suunnittelupäällikkö Mika Jokitalo kertoo.

Pasilankadun kolmessa kerrostalossa (17A, 17B ja 17C) on yhteensä 92 kattavasti varusteltua vuokra-asuntoa 5-8-kerroksisissa rakennuksissa. Höyrykatu 5:n viisikerroksisessa talossa on 19 saman laatutason vuokra-asuntoa.

Simulointi auttoi

Pasilankadulla kivijalassa on päiväkoti ja liiketiloja. Lisäksi rakennushankkeeseen kuului kaksikerroksinen parkkihalli, joka palvelee koko korttelia.

“Näiden kaikkien toimintojen yhteensovittaminen vaati omat huomionsa”, Jokitalo sanoo.

LVIA-suunnittelussa oli otettava huomioon päiväkodin, liiketilojen ja parkkihallin vaatimukset mm. ilmastoinnissa ja olosuhteissa.

“Päiväkodin ja liiketilojen lämpötilojen simuloinnissa käytettiin hyödyksi IDA-ICE ohjelmistoa.”

Yli 10 000 neliötä

Höyrykadun ja Pasilankadun kaukolämpökohteissa on vesikiertoinen patterilämmitys ja kylpyhuoneissa vesikiertoinen mukavuuslattialämmitys.

Elvakin osalta korttelihanke oli yhteensä yli 10 000 kerrosalaneliön kokonaisuus.

Kohteiden rakennuttajana toimi Avain Yhtiöt ja urakoitsijana Tencon Oy.

Kortteli täydentyi myöhemmin myöhemmin toteutetuilla rakennuksilla, mikä otettiin huomioon mm. tekniikkareittien suunnittelussa.