Norrhydro, Rovaniemi

Norrhydro, Rovaniemi

Elvak auttoi Norrhydroa toteuttamaan huippumodernin tuotantolaitoksen, jossa ympäristönäkökohdat on otettu huomioon tarkasti.
VUOSI 2020-2023
PALVELUT Sähkösuunnittelu
Automaatiourakointi
Elvak CARE
MITÄ TEIMME 2 VAK-keskusta
7 IV-konetta
659 fyysistä pistettä, kaikkiaan 2528 pistettä

Elvakin kädenjälki näkyy loppuvuodesta 2022 Rovaniemelle valmistuneen Norrhydro Group Oyj:n tuotantolaitoksen tehokkuudessa ja ympäristöystävällisyydessä.
Elvak vastasi hydraulisylintereitä valmistavan laitoksen sähkösuunnittelusta ja automaatiourakoinnista. Lisäksi kohde liitettiin vuonna 2023 Elvak CARE -huolenpitopalveluun. Uusi tuotantolaitos mahdollistaa Norrhydron kasvun ja uudet tuotantoteknologiat.

CARE auttaa

Tuotantolaitoksessa on valvottavana monenlaisia tiloja.
“Meillä on kunnossapidossa positiiviset kokemukset CARE:sta”, Norrhydron kunnossapitopäällikkö Mauri Kieksi sanoo.
Hän vastaa kolmen hengen tiiminsä kanssa tuotantolaitoksen kiinteistön ja konekannan kunnossapidosta.
“Juuri eilen kompressorihuoneen tuloilman suodattimen tukkoisuus huomattiin CARE:n hälytyksen ansiosta ja suodatin pystyttiin vaihtamaan nopeasti. Kaukolämmöllä toimivien uunien lämpötilojen pysymistä raja-arvojen sisällä voidaan myös seurata helposti. Muun muassa tällaisia asioita CAREn avulla pompsahtelee esille.”
Norrhydrolla on käytössä Elvak CARE:n täysi palvelu, johon kuuluu etäyhteydet ja valvonta, tekninen tuki, vuosihuollot sekä raportointi Power BI-työkalun avulla.

Energiatehokkuutta myös kiinteistössä

Energiatehokasta hydrauliikkaa kehittävän ja valmistavan Norrhydron ympäristövastuullisuus on korkealla tasolla. Edistyneen talotekniikan ohella uudessa tuotantolaitoksella on 1000 aurinkopaneelin järjestelmä, vihreä kaukolämpö ja sähkö sekä hukkalämmön talteenotto. Laitokselle on haettu LEED-sertifiointia, jonka myöntämisessä otetaan huomioon kiinteistön ympäristöystävällisyys ja hiilijalanjälki.
Automaatiourakointiin kuului rakennusautomaation lisäksi paloilmoitin- ja turvavalaistusjärjestelmien urakointi. Niiden ansiosta tuotantolaitos pystyttiin liittämään saumattomasti Elvak CARE -huolenpitojärjestelmään.
Kohteen sähkösuunnittelu alkoi loppuvuonna 2020. Ympäristöystävälliset ratkaisut, tuotantotilojen vaatimukset ja laaja automaatio tekivät sähkösuunnitelusta Elvakin kannalta sopivan haastavan.
Kohteen urakoitsijana toimi Lehto Toimitilat Oy.