Urakehitys alansa ammattilaiseksi

Urakehitys alansa ammattilaiseksi

Markus Mustosen mielestä Elvakilla on parasta tiivis työyhteisö, jossa pääsee oppimaan eri suunnittelualojen kollegoilta.

LVI-suunnittelija Markus Mustonen on työskennellyt meillä monipuolisten ja vaihtelevien rakennushankkeiden parissa jo vuodesta 2018 lähtien. Pudasjärveltä kotoisin ja nykyään Oulussa asuva talotekniikan insinööri on pitänyt meillä erityisesti tiiviistä yhteishengestä, urakehityksen tukemisesta ja myös mahdollisuuksista vaikuttaa yrityksen toiminnan kehitykseen.

Mistä urasi lähti Elvakilla?

“Ponnistin alalle lukiopohjalta, ihan omasta mielenkiinnostani LVI-suunnittelua kohtaan ja valmistuin vuoden 2017 alussa Oulun ammattikorkeakoulun talotekniikan linjasta LVI-insinööriksi. Valmistumisen jälkeen suuntasin vuodeksi Vaasaan töihin LVI-suunnittelijaksi. Tämän jälkeen siirryin vuonna 2018 Elvakille. Viihdyin Oulussa jo opiskeluaikoinani ja kun oli mahdollisuus päästä lähemmäs kotiseutuani ja Elvakilla oli suunnittelijan paikka auki, niin tartuin tilaisuuteen ja tulin valituksi Elvakille työntekijäksi.”

Millaista työsi on LVI-suunnittelijana Elvakilla?

“Työni on todella monipuolista. Projekteja on laajasti aina pientalohankkeista suurempiin hankekokonaisuuksiin. Tälläkin hetkellä työskentelemme suunnittelussa useamman erilaisen projektin parissa, kuten liiketilojen, toimistorakennuksien, kiinteistöhallien, kerrostalojen ja hoivakohteiden kanssa. Suunnittelen parhaillani puukerrostalojen talotekniikkaa eri kohteisiin ja toimin alani asiantuntijana rakennuttajille ja asiakkaille.”

Miten Elvak on tukenut sinua kehittymisessä alasi ammattilaisena?

“Elvak on kannustanut yrityksenä jatkokouluttamiseen. Suoritan itsekin nyt talotekniikan linjalla YAMK-tutkintoa työn ohella. Asiat ja aikatauluttamiset ovat järjestyneet koulun ja työn välillä hienosti ja joustoa on riittänyt molempiin suuntiin. Lisäksi olemme alkaneet pitämään yrityksen sisäisiä koulutuksia enemmän.”

Mikä on Elvakilla mielestäsi parasta?

“Täällä on ollut aina tiivis työyhteisö. Samassa talossa kun työskentelee LVI-, sähkö-, ja automaatiosuunnittelua, niin päästään yhteensovittamaan suunnittelua aloittain ja oppimaan uusia asioita toisiltamme.”

“Elvakilla pääsee myös vaikuttamaan ja kehittämään yrityksen toimintaa sekä suunnittelutyötä. Meillä on aidot mahdollisuudet vaikuttaa moneen eri asiaan asiantuntijaorganisaationa.”

Millaisilla keinoilla hyvää yhteishenkeä on luotu?

“Meillä on joka kuukausi LVI-tiimin kesken virkistäytyminen, jolloin käydään tekemässä jotain yhteistä tekemistä kuten urheilua. Mietimme aina porukalla, mitä tehdään mikäkin kuukausi. Pyritään tiivistämään porukkaamme suunnittelutöidenkin ulkopuolella ja myös rentoutumaan työn touhusta. Nämä virkistäytymiset ovat olleet tervetullutta sosiaalista toimintaa näin korona-ajan ja etätyöjaksojen jälkeen.”