Konkarikin oppii uutta Elvakilla

Konkarikin oppii uutta Elvakilla

Stenfors-yrityskaupan myötä Elvakin huoltoon siirtynyt Juha Ahonen on mielissään uusista haasteista.

Juha Ahonen työskentelee Elvakilla projektinhoitajana. Hän siirtyi Elvakille Stenfors-yrityskaupan myötä. Jatkuvasti kehittyvä talotekniikka on tuonut kokeneelle tekijälle mukavasti uusia haasteita ja aiempaa vaihtelevampi työnkuva sopii Ahoselle hyvin.

 

Mistä urasi Elvakilla lähti?

“Siirryin Elvakille Stenforsilta vuodenvaihteessa 2022-23, kun Elvak hankki Stenfors Oy:n liiketoiminnan. Ehdin työskennellä Stenforsilla vuodesta 1999 lähtien, ja sitä ennen tein Stenforsille töitä yrittäjänä seitsemän vuotta: muun muassa automaatioasennuksia ja valvonta-alakeskusten kokoamista. Olen ehtinyt tehdä alalla kaikenlaista: urakointia, vikakeikkoja, talotekniikan ohjelmointia, asennuksia ja muuta.”

 

Millaista on työsi Elvak Servicen projektinhoitajana?

“Nykyisin työni on mm. kiinteistöautomaation asentamista uusiin rakennuksiin ja saneerauskohteisiin. Uusissa kohteissa tehdään ennen asennusta kohdeohjelma valmiiksi, käydään asentamassa laitteet ja tehdään niiden käyttöönotto. Saneerauskohteissa teemme joskus myös sähkökeskusten muutostöitä ja alakeskuskset valmistamme paikan päällä. Lisäksi teemme talotekniikan huolto- ja korjaustöitä. Aiemmin tein myös keskusten johdotuksia ja kokoamista alusta loppuun, mutta nykyisin keskukset tulevat pääosin Fidelixiltä valmiiksi kasattuina.”

 

Miten Elvak on tukenut sinua kehittymisessä alasi ammattilaisena?

“Aiemmin työskentelin vain Stenforsin järjestelmien parissa, mutta Elvakilla olen saanut opiskella Fidelixin järjestelmän ohjelmointia, joka on aika tavalla erilaisia kuin Stenforsin vastaavat. Lisäksi olen opetellut paloilmoitinjärjestelmien asennusta ja testausta, mikä oli minulle täysin uutta. Lisäksi olen oppinut suunnittelu- ja grafiikkakuvien tekemistä. Onneksi asiantunteva työporukka on osannut opastaa – ja tekemällähän tässä oppii.”

 

Mikä Elvakilla on ollut parasta?

“Uudet haasteet. Talotekniikan kehitys menee kovaa vauhtia eteenpäin ja on mukava olla siinä mukana. Uuden oppiminen on ollut antoisaa ja työtehtävät vaihtelevat paljon aiempaan verrattuna. Meillä on mukava ja osaava työporukka, jossa on hyvä tehdä töitä. Työpaikkana Elvak on hyvä, työntekijäedutkin ovat mieleeni ”