Kaakkurin liikekeskus, Oulu

Kaakkurin liikekeskus, Oulu

Elvak oli tärkeä kumppani Tekovalle Kaakkurin liikekeskuksen urakassa.
VUOSI 2023-24
PALVELUT Sähkösuunnittelu
Automaatiosuunnittelu
Paloilmoitin- ja turvajärjestelmien urakointi
Elvak CARE
MITÄ TEIMME 1 VAK-keskus
1011 pistettä, joista 320 fyysistä pistettä
246 paloilmoitinlaitetta

Toimitilarakentaja Tekova luovutti yli 9000 bruttoneliömetrin liikekeskuksen käyttäjilleen sovitussa aikataulussa. Elvak oli mukana varmistamassa, että modernin liikekeskuksen rakennusurakka eteni säntillisesti maaliin.

“Elvak on ollut tässäkin projektissa meille tärkeä yhteistyökumppani suunnitteluvaiheesta lähtien. Konsultoimme Elvakia jo siinä vaiheessa, kun kiinteistön sähköliittymän kokoa mietittiin”, Tekova Pohjois-Suomi Oy:n aluejohtaja Pekka Heikkilä sanoo.

 

Tietomalli tiivisti yhteistyötä

Kiinteistön suunnitelmia tehtiin tietomallissa, minkä ansiosta Elvakin sähkö- ja automaatiosuunnittelu limittyi saumattomasti muihin suunnitelmiin.

“Olimme suunnittelun edetessä paljon yhteydessä Elvakiin. Tarkoitus oli ennen kaikkea rakentaa kerralla toimiva kokonaisuus, ja onnistuimme siinä”, Heikkilä kertoo.

“Elvak on meidän luottohevosemme. Pitkässä juoksussa se tulee myös edullisimmaksi kumppaniksi tässäkin projektissa.”

ELVAK, Tekova yhteistyö

Elvak urakoi paloilmoitin- ja turvavalaistusjärjestelmät

Elvak urakoi liikekeskukseen myös paloilmoitin- ja turvavalaistusjärjestelmän ja toimi paloilmoitinliikkeenä. Kohteeseen asennettiin Hedengrenin Firescape -paloilmoitinkeskus, johon liitettiin 246 paloilmoitinlaitetta. Turvavalojärjestelmänä on Hedengrenin NEPTO 3K -turvavalokeskus, johon liitettiin kaikkiaan 130 turvavaloa.

Elvak CARE takaa pitkän elinkaaren

Kiinteistön omistava Evli-rahastoyhtiö halusi liittää kohteen Elvak CARE -huolenpitopalveluun. Evlin muitakin kohteita on CARE:n piirissä ja Evli näki palvelun tärkeäksi myös Kaakkurin liikekeskuksessa, sillä palvelun avulla kiinteistön ja sen talotekniikan elinkaari saadaan hyvin hallintaan. CARE:n avulla talotekniikkaa voidaan optimoida, valvoa ja hallita jatkuvasti. Palvelu mahdollistaa merkittävät säästöt kiinteistön energia- ja huoltokuluissa ja sisältää myös vuosihuollot. Lisäksi CARE:n avulla on helpompi pitää liiketilojen sisäolosuhteet optimaalisina.

Monipuolisia toimitiloja

Aikataulut pitivät, vaikka Claes Ohlsonin mukaantulon varmistuttua rakennuksen kokoa laajennettiin kesken projektin noin 200 neliömetrillä. Maaliskuussa pystyttiin tuplavarmistamaan, että kiinteistö ja sen talotekniikka toimivat odotetulla tavalla. Kaakkurin liikekeskuksessa aloittavat toimintansa myös Rusta, Lager 157, Stadium Outlet ja Dogman. Nykyaikaisen liikekeskuksen tilat ovat toimivia, turvallisia ja mukavia sekä käyttäjien että asiakkaiden näkökulmasta. Esimerkiksi TEGO-alakattoratkaisu antaa mahdollisuuden tilojen muunneltavuuteen. Siihen voidaan sijoittaa mm. valaistus, opastus ja ääni.