KOY Oulun Alasintie, liikerakennus, Oulu

KOY Oulun Alasintie, liikerakennus, Oulu

Oulun Alasintie 10:ssä työskennellään nykyaikaisissa ja toimivissa tiloissa Elvak CARE -palvelun pitäessä huolta talotekniikasta ja sisäolosuhteista.
VUOSI 2022
PALVELUT Automaatiourakointi
Elvak CARE
MITÄ TEIMME • Yhteensä yli 2200 pistettä
• Fyysisiä pisteitä 242 kpl, ohjelmallisia pisteitä 1958 kpl
• 4 ilmanvaihtokonetta

Elvak urakoi kiinteistöautomaation Oulun Limingantullin Alasintielle rakennettuun uuteen liike- ja toimistorakennukseen vuonna 2022.
“Automaation ja tilakohtaisten huonesäätimien avulla sisäilma voidaan pitää aina halutussa lämpötilassa”, Elvakin automaatiopuolen aluejohtaja Petri Nissilä sanoo.
Elvakin automaatioasentajilla riitti tekemistä, sillä 6000 neliömetrin rakennukseen tuli kaikkiaan 153 kappaletta 6-tieventtiiliä ja 193 huoneistosäädintä.
“Yhdellä 6-tieventtiilillä voidaan ohjata sekä lämmitystä että jäähdytystä.”
MMI Invest Oy:n rakennuttaman kiinteistön kivijalassa on liiketiloja ja 2-3-kerroksissa toimistotiloja.
Elvak urakoi aiemmin myös viereisen Alasintie 10:n I-rakennuksen automaation. Noin 12 000 neliömetrin tiloissa on muun muassa sisäleikkipuisto HopLop.

Molemmat rakennukset CARE-palveluun

Elvakin asentama automaatio pääsee oikeuksiinsa vielä paremmin, kun se on liitetty talotekniikan kokonaisvaltaiseen huolenpitopalveluun Elvak CARE:en. Sen avulla kiinteistöjen energiankulutus ja sisäolosuhteet voidaan optimoida tarkasti.
“Automaatioasennukset sujuivat joustavasti rakentamisen edetessä. Kiinteistöön haluttiin meiltä vielä CARE-palvelu”, Nissilä kertoo.
Uudessa, kaukolämpöön liitetyssä liike- ja toimistotilassa viilennys hoidetaan vedenjäähdyttimellä. Siinä on myös vapaajäähdytysmahdollisuus, jota hyödynnetään ulkoilman ollessa alle +10 astetta.