Monitoimikoulut, Utsjoki

Monitoimikoulut, Utsjoki

Utsjoen ja Karigasniemen uusien monitoimikoulujen talotekniikka pysyy helposti hallinnassa talotekniikan kokonaisvaltaisen huolenpitopalvelun Elvak CARE:n avulla.
VUOSI 2019-
PALVELUT Elvak CARE
LVIAS-suunnittelu
Automaatiourakointi
MITÄ TEIMME LVIAS-suunnitelmat kahteen monitoimikouluun
Fidelix-järjestelmien urakointi kouluihin
Yhteensä 45 kpl olosuhdeantureita
Huonekohtaiset ilmamääräsäätimet kaikkiin tiloihin

Loppukesästä 2020 valmistuneet Utsjokisuun koulu ja Karigasniemen koulu liitettiin Elvak CARE -huolenpitoplveluun alkuvuodesta 2023. Elvak oli vahvasti mukana monitoimikoulujen talotekniikan rakentamisessa ja suunnittelussa ja vastasi myös kohteiden automaatio- ja paloturvallisuusurakoinnista. Siksi CARE oli asiakkaalle luonteva valinta.

Elvak CARE kuittaa välimatkat

“Utsjoelta on Karigasniemelle 100 kilometriä. CARE:n ansiosta talotekniikkaa voi hallita ja valvoa etänä, eikä talonmiehen tarvitse ajella turhaan”, Elvakin palveluliiketoiminnan myyntipäällikkö Sauli Ojala sanoo.

Elvak CARE -asiakkaiden talotekniikan toimivuus taataan osaavalla neuvonnalla.

“Virka-aikoina voimme antaa ongelmatilanteissa teknistä tukea Elvakin Kempeleen valvomosta.”

Molempiin puurakenteisiin maalämpökiinteistöihin asennettiin Fidelix-automaatiojärjestelmä. Sen avulla voidaan seurata sekä säätää lämmitystä ja ilmanvaihtoa huonekohtaisesti, mikä on tärkeää koulutiloissa.

“Nyt kunnan kiinteistöinsinööri näkee kiinteistöjen olosuhde- ja energiaraportin etänä. Myös talonmies pääsee kiinni järjestelmiin ja raportteihin etänä.”

Elvak CARE-palveluun kuuluu myös automaation vuosihuollot kerran vuodessa.

Monikäyttöisiä ja tehokkaita tiloja

Utsjoella osa oppilaista joutui työskentelemään väistötiloissa ennen uusien koulurakennusten valmistumista. Nykyisissä tiloissa talotekniikka tukee monikäyttöisyyttä.

Utsjokisuun koulukeskus ja päiväkoti on 1800-neliöinen kokonaisuus. Sen toteutuksessa on kiinnitetty huomiota etenkin energiataloudellisuuteen. Esimerkiksi valot ja ilmastointi toimivat automaattisesti tarpeen mukaan.

Karigasniemen yksikerroksinen monitoimikoulu taas on 856-neliöinen rakennus, jonka yhteydessä on myös päiväkoti. Molempien rakennusten KVR-urakoitsijana toimi Lehto Groupiin kuuluva Lehto Tilat.