TKI-toiminta on syvällä Elvakin DNA:ssa

TKI-toiminta on syvällä Elvakin DNA:ssa

Elvak käyttää liikevaihdostaan jopa neljä prosenttia tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaan. Sen ansiosta yhtiö pysyy jatkuvasti alansa aallonharjalla.

Talotekniikan ala on murroksessa etenkin automaatiopuolella.

“Rakennuksista tulee jatkossa entistä älykkäämpiä”, Elvakin tutkimus- ja kehitystiimiä vetävä Markus Kiviniemi pelkistää.

Elvakin TKI-toiminta on laajentunut asiakkaiden tehdasvalmisteisten tuotteiden kehittämisestä tutkimushankkeisiin. Myös talotekniikan alalla tuorein tieto löytyy tutkimuksen parista.

“Kun valitsemme tarkasti kehittämiskohteet ja tutkimushankkeet, joihin lähdemme mukaan, voimme olla kokoamme suurempi toimija alalla.”

Projektien johtamista ja hankkeita

Kiviniemi johtaa työssään tiimejä, joissa on mukana LVI- sähkö- ja -tehdassuunnitteluun erikoistuneita osaajia. Työn toinen ulottuvuus on erilaisissa hankekonsortioissa toimiminen ja oppilaitosyhteistyö.

“Hankkeissa tehtäväni on tutkimustavoitteiden määritteleminen, niiden jakaminen sopiviin osiin ja vieminen käytäntöön.”

Oppilaitosyhteistyötä tehdään Oulun yliopiston, Oulun ammattikorkeakoulun ja Centria-ammattikorkeakoulun kanssa.

Elektroniikka vaihtui LVI:ksi

Kiviniemi työskenteli vuosikymmenen Oulun Nokialla elektroniikkapuolen insinöörinä. Kun Nokialla alkoi sakata vuonna 2012, Kiviniemi vaihtoi vuodeksi autoteollisuuden pariin.

“Sitten päätin hakeutua alalle, jota ei voi viedä täysin ulkomaille ja hankin LVI-insinöörin tutkinnon.”

Hän tuli Elvakille vuonna 2016 LVI-suunnittelijaksi ja aloitti nykyisessä tehtävässään R&D -managerina 2017. Hän suorittaa parhaillaan YAMK-tutkintoa LEAN-johtamisesta.

Tätä nykyä Elvak toimii etäohjattavien laitteiden turvallisuutta parantavassa kansainväisessä TIoCPS-hankkeessa sekä kestävää teollista rakentamista kehittävässä SiCU-tutkimusprojektissa.

“Tarkoitus on jatkossakin olla mukana kansainvälisissä tutkimushankkeissa.”