Metsä Fibren käyttökonttori, Kemi

Metsä Fibren käyttökonttori, Kemi

Elvak toteutti Metsä Fibren uuden biotuotetehtaan käyttökonttorin sähkösuunnitelmat ja rakennusautomaation.
VUOSI 2021-22
PALVELUT Sähkösuunnittelu
Automaatiourakointi
MITÄ TEIMME • Yli 100 suunnitelmaa
• Lähes 700 suunniteltua valaisinta
• 2000 kVa muuntaja

Elvak toteutti sähkösuunnittelun ja rakennusautomaation Metsä Fibren Kemin biotuotetehtaan käyttökonttoriin, joka on käytännössä tehdasalueen operatiivinen keskus. Siinä on muun muassa toimistoja, valvomo, ruokala ja sosiaalitilat.

Nelikerroksinen ja noin 4000 neliömetrin rakennuksen sähkösuunnittelu oli monessa suhteessa vaativa, mutta mielenkiintoinen tehtävä.

“Tehdasstandardien huomioiminen ja erilaisten järjestelmien yhteensovittaminen suunnittelussa toi lisää haastetta”, kertoo pääosan sähkösuunnitelmista tehnyt Joona Kupila.

Ekologisuutta konttorista lähtien

Ilman fossiilisia polttoaineita toimiva biotuotetehdas tuottaa sellun lisäksi myös muita biotuotteita, kuten mäntyöljyä ja tärpättiä sekä biosähköä.

Elvak luovutti kohteen sähkösuunnitelun osalta rakentajalle joulukuussa 2022. Ekologisen ja puurakenteisen käyttökonttorin toteutti Lehto Group.

“Yhteistyö rakentajan ja muiden suunnittelijoiden kanssa on ollut toimivaa”, Kupila kiittelee.

Metsä Fibren biotuotetehdas on määrä ottaa käyttöön vuoden 2023 aikana ja se on pohjoisen pallonpuoliskon tehokkain puuta jalostava tehdas. Suomen metsäteollisuushistorian suurin investointi kotimaahan on kaikkiaan noin kahden miljardin euron arvoinen.